36. bbPress 2.6.11

·

Encara que una versió menor d’un complement pugui no semblar important, aquesta versió ho és després de més de 2 anys i mig sense tenir novetats.

Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.

Transcripció del programa

Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Podcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.

En aquest programa trobaràs la informació de l’1 al 7 de juliol del 2024.

La segona versió candidata de WordPress 6.6 ja està disponible i ve amb 19 correccions de l’editor i 20 del nucli.

I en aquests moments en què està a punt de sortir la nova versió, la preparació de la següent és el que s’espera, tenint en compte que ja està oberta la branca de WordPress 6.7.

I és que el full de ruta està més o menys enllestit. Des del 25 de juliol tindrem la versió alfa disponible, amb la proposta de l’1 d’octubre per a la primera versió beta, el 22 d’octubre amb la primera candidata i el 12 de novembre el llançament de WordPress 6.7.

S’espera que abans del 19 de juliol es creï l’equip complet per a aquesta nova versió.

Amb 115 canvis ens trobem Gutenberg 18.7. Amb la versió experimental del que començarem a veure en un futur, fent molt èmfasi en l’evolució del Mode Graella i una millora en la gestió de les parts de plantilles.

Al Blog de Desenvolupadors s’ha publicat una entrada sobre la personalització de l’Editor de WordPress i com pot millorar significativament l’experiència de l’usuari en adaptar la interfície a necessitats personals. En canviar l’entorn d’edició, es pot optimitzar la creació de contingut, reduir el desordre, assegurar consistència i garantir que les eines disponibles siguin rellevants.

Aquest article et presentarà com personalitzar l’editor de 15 maneres diferents. També mostrarà els diversos mètodes actualment disponibles a WordPress, incloent-hi: la configuració d’ajustos en theme.json, desactivar blocs específics, anul·lar variacions i estils dels blocs, ajustar suports dels blocs, desactivar la interfície d’usuari per algunes funcions…
I molt més perquè puguis tenir el teu WordPress a la teva manera.

La primera sessió informativa del Media Corps va oferir una visió general de les actualitzacions planejades per a WordPress 6.6. Es van explicar amb demostracions algunes de les pròximes característiques i es van respondre preguntes dels participants.

Està disponible un formulari de retroalimentació sobre les sessions informatives per als assistents o per qui va veure la primera sessió sobre WordPress 6.6. Se’ls convida a compartir les seves opinions per millorar futures sessions.

L’equip de Polyglots recorda que ja està disponible la pàgina del llançament de la següent versió de WordPress 6.6 per traduir a tots els llocs localitzats de WordPress, i que estan disponibles des de GlotPress, per la qual cosa qualsevol pot contribuir en la seva traducció prèvia al llançament.

L’equip de Formació va finalitzar amb èxit la seva segona edició del curs Learn WordPress. Hi van participar 17 dels 37 sol·licitants, amb una mitjana de 9 assistents per sessió. El curs, que va durar sis setmanes, va ser ben rebut, destacant la claredat i estructura del contingut. Es va suggerir incloure programació en parella i dividir per nivells d’experiència.

I com ja s’havia anunciat, es retira el Programa de Facultat per enfocar els esforços en àrees de major impacte, ja que ara és vist com un obstacle per a nous col·laboradors. Es reemplaçarà amb un nou sistema d’administració i es documentarà la història de l’equip i les contribucions passades en el manual, amb un període de transició entre juliol i setembre de 2024.

L’equip de Comunitat ha fet un repàs de les últimes reunions del WordPress Mentorship Program. En ell, ha tingut especial rellevància la participació de persones de l’equip a la WordCamp Europe 2024 i la primera diapositiva de la presentació de Matt Mullenweg en el tancament de l’esdeveniment, on va destacar algunes mètriques del programa.

Ja s’està preparant la tercera edició del programa que tindrà lloc a l’octubre, en paral·lel al llançament de WordPress 6.7; s’ha destacat la importància de tallers de introducció prèvia, entrevistes per assegurar contribucions estables i la possibilitat de programes de mentoria en altres llengües.

Un projecte per al 2025 és el de les tutories sota demanda, amb un enfocament estructurat i asincrònic. S’ha proposat l’estructura actual basada en edicions, crear un procés per a les tutories individualitzades i facilitar-les sota demanda, amb un sistema de reserva de sessions i un repositori central de tasques.

Pel que fa a les WordCamp, s’ha pres com a mètrica clau els nous assistents a esdeveniments de WordPress, amb un objectiu de més del 50% d’assistents primerencs.

Si bé és cert que això és crucial per al creixement de la comunitat, i es recomana als organitzadors dissenyar esdeveniments atractius i realitzar esforços específics de màrqueting, cal recordar que un dels majors problemes és precisament que els organitzadors d’esdeveniments estan patint un esgotament generalitzat, generant un esforç addicional.

En una discussió durant WordCamp Europe 2024 sobre el patrocini global de WordPress, es va destacar la dificultat de demostrar el retorn d’inversió a la direcció de les empreses, suggerint millorar les mètriques i ofertes per a patrocinadors.

Es va discutir la necessitat d’un major temps de preparació per a esdeveniments i una reavaluació dels pressupostos, augmentar la visibilitat global dels patrocinadors, i revisar els avantatges i desavantatges dels patrocinis regionals enfront dels globals.

L’equip de bbPress ha llançat una nova versió menor amb diversos pegats a petits problemes dels últims anys, concretament els 2 anys i mig en què no hi ha hagut actualitzacions.

I és que bbPress 2.6.11 inclou 13 correccions, que també s’han aplicat a la branca 2.7, en desenvolupament, i ja és compatible amb les últimes versions de WordPress.

I un altre dels que està a punt de llançar versió és BuddyPress, que ja té preparada una versió candidata de BuddyPress 14.0, per la qual cosa les funcionalitats es donen per acabades a l’espera de possibles petites correccions.

També s’ha llançat una llista de funcions obsoletes que no seguiran tenint suport, i els últims ajustos previs al llançament i a la preparació de la versió 15.0.

I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència Creative Commons com una versió derivada de WordPress Podcast en espanyol.

Tens tots els enllaços per ampliar la informació, a WordPress Podcast .cat o seguir el contingut, també, en espanyol, anglès, francès, alemany, esperanto i hindi.

Una abraçada, i fins al pròxim programa.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *