29. Blueprint Gallery

·

Una galeria, a manera de directori, permetrà que, amb un clic, puguis crear un lloc WordPress amb configuracions, continguts i material per a fer una demostració instantània.

Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.

Transcripció del programa

Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.

En aquest programa trobaràs la informació del 13 al 19 de maig del 2024.

Compartir o descobrir projectes dins de la comunitat de WordPress no sempre és una tasca senzilla, encara que potser ara sí que ho sigui. I és que gràcies a la Blueprint Gallery, un directori de configuracions que es recolza en WordPress Playground es facilitarà l’exhibició de creacions de WordPress.

Aquest sistema no només simplifica la manera de mostrar treballs fets amb el gestor de continguts, sinó que també fomenta la col·laboració i la inspiració entre desenvolupadors, dissenyadors i tota mena d’usuaris.

La Blueprint Gallery permet als usuaris pujar i compartir els seus projectes directament en un entorn virtual, interactiu i oferint una vista prèvia funcional dels projectes sense necessitat d’instal·lar WordPress.

Imagina poder explorar temes, extensions o llocs complets amb només uns clics, experimentant tal com es faria en una instal·lació real.

Però, potser, la importància d’aquest projecte va més enllà de la demostració de projectes. En centralitzar i organitzar les creacions de la comunitat, aquesta plataforma actua com un directori d’innovació i creativitat, convertint-se en un recurs tant per a veterans com per a nous integrants de la comunitat.

Encara que aquesta no és l’única novetat de la setmana… i és que la comunitat WordPress ha llançat un nou projecte pilot per a provar el contingut d’un curs en línia sobre Diversitat, Equitat, Inclusió i Pertinença. Aquest curs té com a objectiu sensibilitzar sobre la importància de crear un entorn inclusiu i equitatiu.

El curs està dividit en mòduls que cobreixen una varietat de temes essencials de DEIB, proporcionant als participants informació i eines pràctiques per a implementar aquests principis en projectes WordPress.
El llançament d’aquest curs subratlla el compromís continu de WordPress amb la inclusió i la diversitat dins de la seva comunitat global.

Després de l’anunci de l’equip de Hosting per a crear el WordPress Hosting Directory, s’han plantejat algunes dubtes sobre la gestió d’informació en l’equip de revisió.

Les dues principals són la manera en què es realitzarien les revisions, de forma pública o tancada, mesurant entre la privacitat i dades confidencials, amb possibles conflictes públics; la segona és la verificació i conformitat de les dades, sobretot la possible subjectivitat en la informació relacionada amb la comunitat.

L’equip de Comunitat ha publicat informació sobre l’estat dels comptes de WordPress Community Support, l’empresa que s’encarrega de la gestió dels esdeveniments de WordPress.

El 2023 es van recaptar 665.000 dòlars de patrocini global, amb 342.000 atorgats a esdeveniments locals i 404.000 de despeses generals, resultant en una pèrdua de 148.000 dòlars.

Per al 2024 s’esperen 725.000 dòlars de patrocinis, amb 208.000 aprovats per a subvencions i 400.000 per a despeses generals.

S’enfatitza en ser prudents a l’hora d’organitzar i gestionar esdeveniments, per sostenir les activitats de la comunitat, encara que la majoria de despeses es van a Meetup.com.

I el dijous 23 de maig se celebraran les reunions per a planificar la tercera edició del Programa de Mentoríes, que es realitzaria en paral·lel al llançament de WordPress 6.7. S’aprofitaran molts dels elements apresos en les dues primeres edicions, a més de plantejar nous reptes, com mentoríes sota demanda.

Des de l’equip de Sostenibilitat s’està liderant el projecte Health Dashboards que busca avaluar la salut del projecte WordPress utilitzant eines com Bitergia Analytics, que analitza el desenvolupament de programari i la interacció de la comunitat, oferint mètriques detallades sobre activitats de desenvolupament i participació de la comunitat.

El seu cost bàsic és de 1.000 dòlars mensuals, amb costos addicionals per a integracions personalitzades, per la qual cosa el projecte també està considerant eines de codi obert, i altres propietàries, per a una millor gestió i sostenibilitat.

La WordCamp Europe 2024 ha rebut el prestigiós mecenatge del Parlament Europeu destacant la importància de l’esdeveniment.

Aquesta aprovació, atorgada per la presidenta Roberta Metsola, ressalta el compromís amb la innovació i la col·laboració en la comunitat europea. El patrocini no només eleva la importància de l’esdeveniment, sinó que també subratlla el paper crucial de WordPress en la innovació.

I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència Creative Commons com una versió derivada de WordPress Pòdcast en espanyol.

Tens tots els enllaços per ampliar la informació, a WordPress Pòdcast .cat o seguir el contingut, també, en espanyol, anglès francès i alemany.

Una abraçada, i fins al pròxim programa.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *