20. GlotPress dona suport a fitxers PHP

La nova versió del programari de traduccions ja suporta els fitxers de traducció en PHP que s’integraran en WordPress 6.5.

Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.

Transcripció del programa

Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.

En aquest programa trobaràs la informació de l’11 al 17 de març del 2024.

Amb WordPress 6.5 passada la cantonada, ja tenim disponible la Field Guide on s’expliquen tots els canvis tècnics, i no tan tècnics, que aquesta nova versió inclourà.

En resum, cal recordar que la versió mínima de MySQL passa de la versió 5.0 a la 5.5.5, i les principals incorporacions a la nova versió son: l’Interactivity API, la llibreria de tipus de lletra, els Blocks Bindings API, el camp viewScriptModule, les actualitzacions en els Blocs de ganxos, les millores de rendiment, o la unificació entre l’editor del lloc i el post editor. A tot això, també cal incloure les millores de rendiment de les traduccions, el suport AVIF, i les dependències d’extensions.

Esperem que dimarts 26, a última hora del dia, estigui disponible per descarregar aquesta nova versió.

Amb la mirada posada a WordPress 6.6 algunes de les millores que aporta Gutenberg 17.9 són la configuració de color i tipografies als estils globals o la possibilitat de marginar el subelement d’un llistat amb la tecla tabulador.

Al Blog de Desenvolupadors s’ha publicat una entrada explicant com registrar variacions de blocs mitjançant PHP, una acció que normalment s’ha fet amb JavaScript i que ja està disponible, des de WordPress 6.5, mitjançant aquest altre sistema, tot i que esperem que en futures versions estigui disponible una API específica per a aconseguir-ho de forma nativa.

L’equip de Test ha recordat que gràcies a WordPress Playground es pot llançar una còpia del futur WordPress 6.5 en mode de proves. Per defecte les proves es llancen amb PHP 8.1 i l’extensió de Test Reports instal·lat.

L’equip de Disseny està treballant en algunes millores com l’aplicació de les noves capçaleres als llocs de fòrums i patrons, millores respecte als textos justificats, i diversos canvis al panell de detalls i l’Inspector del document.

L’equip de Polyglots ha llançat GlotPress 4.0 que, com s’ha anunciat a les versions beta, inclou correccions d’alguns locals, correccions i adaptació del codi al mínim PHP 7.4, i entre algunes de les seves principals novetats està el suport al nou format de fitxers de traducció en PHP o la previsualització d’extensions.

Un cop finalitzada la WordCamp Àsia 2024, amb 1320 assistents i més de 6300 connectades a la retransmissió en línia, ja es prepara WordCamp Àsia 2025 que serà a Manila, Filipines, al mes de febrer.
Tot i que no és l’únic anunci. El 16 de desembre se celebrarà el State of the Word 2024 des de Tòquio, lloc de naixement dels Wapuu (mascota dels esdeveniments WordPress).

I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència Creative Commons com una versió derivada de WordPress Pòdcast en espanyol.

Tens tots els enllaços per ampliar la informació, a WordPress Pòdcast .cat o seguir el contingut, també, en espanyol, anglès i francès.

Una abraçada, i fins al pròxim programa.

Feu un comentari