10. Gutenberg 17.4

·

Algunes coses com l’any canvien, però els llançaments del connector Gutenberg segueixen el seu ritme imparable.

Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.

Transcripció del programa

Hola, sóc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.

En aquest programa trobaràs la informació de l’1 al 7 de gener del 2024.

Alguna cosa que, almenys per ara, no canvia, encara que l’any sí que ho hagi fet, és el llançament de noves versions del Gutenberg. I en aquest cas és el Gutenberg 17.4 el que ens porta les novetats.

A més de desenes de millores, podem destacar algunes interessants de cara a la pròxima versió de l’Editor, com la Vista de Dades, que inclou ja la llista de Plantilles, i que elimina l’etiqueta d’experimental.

Una altra gran millora per a la Fase 3 és la integració i paginació de les revisions al Llibre d’Estils, que inclou ja tots els canvis, si el canvi està aplicat o qui i quan ho ha fet.

Una funcionalitat que alguns trobaven a faltar és la possibilitat de tenir més control de les imatges de fons dels blocs, tenint ara controls de mida i repetició.

Una altra eina que millora cada versió és la Vista de Llista, que a partir d’ara tindrà un menú de configuració accessible amb el “botó dret” del ratolí.

I, per a aquells que tenen activades les eines d’aparença en els temes clàssics, s’ha ampliat per donar suport a la gestió de la paleta i del Duotono.

Alguns idiomes de les traduccions de WordPress estan duplicats.

A la llista trobem idiomes com el català, neerlandès, anglès, francès, alemany, portuguès o serbi.

En cada un dels idiomes duplicats, que principalment és per la presència d’una mateixa variant com a variant i com a idioma separat, o per contenir una versió formal i per defecte, s’ha pres la decisió, en cada cas, d’amagar de les llistes alguns d’aquests idiomes a l’eina de consistència.

I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència EUPL; tens tots els enllaços per ampliar la informació, a WordPress Pòdcast .cat o seguir el contingut, també, en espanyol, anglès i francès.

Una abraçada, i fins al pròxim programa.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *