1. Llestos per a la 6.4

·

Després del retard de 24 hores de WordPress 6.4 RC3, tot està preparat per al llançament d’aquesta nova versió.

Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.

Transcripción del programa

Hola, soc Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, el resum de noticies de la comunitat WordPress.

En aquest programa trobaràs la informació del 30 d’octubre al 5 de novembre de 2023.

Després del retard de 24 hores de WordPress 6.4 RC3, que va passar el dia 31 d’octubre a l’1 de novembre, ja es prepara el llançament de la versió final.

I és que aquesta versió candidata va tenir 3 tickets que van frenar la seva creació, principalment a causa de millores en el tema Twenty Twenty-Four.

D’una banda, fallaven les paginacions del bloc de consulta quan hi havia patrons o parts de plantilles.

I d’altre banda, s’han canviat alguns elements interns de la pantalla principal del tema. I per acabar, s’han fet revisions al sistema RTL, que permet mostrar la informació per pantalla de dreta a esquerra. perquè els estils no carregaven correctament.

Ara que ja està tot llest pel llançament de WordPress 6.4 aquest 7 de novembre, s’està preparant l’equip que es farà càrrec de mantenir aquesta nova versió, i que es redueix de les 16 persones que habitualment lideren una versió major.

Aquests perfils es focalitzaran en la gestió de tickets i coordinació amb els que mantenen els diferents components d’aquesta versió i preparant documentació sobre aquestes versions menors, tant la pròpia documentació, com les entrades corresponents als diferents llocs.

I aprofitant que ja està tot pràcticament tancat, l’equip ha llançat un resum de les millores d’accessibilitat per a WordPress 6.4, que inclouen un ticket de fa 6 anys sobre la separació dels botons de desar i esborrar un menú, fins a superar les 50 millores i novetats aplicades.

I el que encara no se sap és quan es prepararà  WordPress 6.5. La crida a voluntaris que vulguin participar en aquesta versió no està tancada, i les dates tampoc s’han decidit, encara que sí que és molt probable que el llançament pot rondar principis o mitjans de febrer.

L’equip de Performance ja s’ha posat en marxa amb la futura versió de WordPress 6.5 i s’està treballant en millores per validar l’existència de fitxers al sistema i d’altres tickets que afecten principalment la millora del temps de càrrega del nucli de WordPress.

Al blog de desenvolupadors s’ha publicat una entrada molt detallada sobre la gestió de colors als blocs, i com es poden afegir opcions personalitzades de colors. Afegir atributs, gradients, desar el bloc i el seu codi, o afegir estils, són alguns dels elements que s’expliquen.

L’equip d’Openverse ha llançat les propostes de treball pels propers mesos i ens trobem que, per començar, ja s’ha llançat el sistema de desenfocament de contingut sensible al front. Encara no és oficial, però ja està disponible per al seu ús. Altres projectes que s’estan treballant són la reducció del temps de resposta de l’API, o les vistes de cerques addicionals.

Com ja estava previst, BuddyPress 11.4 es llença com a versió de manteniment en la qual es corregeix un error i s’afegeix l’Admin Notifications, posant tota la compatibilitat a la propera WordPress 6.4.

I, per acabar aquest pòdcast es distribueix amb llicència EUPL; tens tots els enllaços per ampliar la informació, a WordPress Pòdcast.es o seguir el contingut, també en anglès.

Una abraçada, i fins el proper programa.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *