22. No sense les meves fonts

·

El llançament de WordPress 6.5 s’ha retardat una setmana per deixar finalitzada la Biblioteca de Fonts, que podia generar problemes als usuaris.

Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.

Transcripció del programa

Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.

En aquest programa trobaràs la informació del 25 al 31 de març del 2024.

Finalment, WordPress 6.5 s’ha retardat una setmana. normalment no acostuma a succeir, però la situació amb la Biblioteca de Fonts s’estava començant a complicar, per tant s’ha decidit aturar, treballar en la solució, i incloure-la en aquesta versió, això sí, amb la necessitat de retardar el llançament, i, també, amb el llançament d’una versió candidata 4 no planificada

Això significa que el 2 d’abril, ja amb la versió final, les fonts es guardarà en /wp-content/uploads/fonts/, a més de corregir diversos errors relacionats amb aquesta nova funcionalitat que s’havien identificat a les darreres versions de Gutenberg.

El perquè d’aquesta situació es resumeix de forma molt senzilla: si les fonts, que anaven a ser un contingut dinàmic de l’usuari no estaven dins de la carpeta uploads, alguns proveïdors d’allotjament haguessin tingut que modificar diversos elements que, per seguretat, estan bloquejats. I això és el que anava a passar al posar la carpeta per sobre d’aquest nivell.

I, ara que sabem tot el que ja inclou WordPress 6.5 i la seva data de llançament, el següent pas és conèixer més sobre WordPress 6.6, que ja té data de llançament: serà el 16 de juliol de 2024; prèviament la versió beta el 4 de juny i la candidata el 25 de juny.

Fent una mirada a la futura versió, tindrem Gutenberg 18.0 que ens portarà una actualització dels estils globals, permetent seleccionar un estil, i de forma separada, els colors i la tipografia. D’altra banda, s’està treballant en profunditat amb les Data Views, el nou sistema de navegació i informació del Panell d’Administració.

L’equip de Performance ha llançat l’extensió Embed Optimizer amb l’objectiu de revisar l’optimització dels continguts incrustats i plantejar millores que es podran incloure en futures versions.

Els dos projectes més importants que ara mateix estan oberts són la millora de càrrega de les plantilles, sigui per fitxers o contingut, i quines oportunitats dona el factor INP (Interaction to Next Paint) per al frontal.

En el Blog per a Desenvolupadors es mostra com fer ús de la Block Hooks API, introduïda en WordPress 6.4, i que per exemple permet que s’afegeixi la icona del carret d’un comerç electrònic en el menú principal sense necessitat que l’usuari ho faci manualment.

Un altre dels continguts és com fer servir els components React de WordPress en les pàgines de configuració de les extensions. Això permet donar un estil més modern a la interfície, que està en procés d’evolució.

L’últim és com fer servir de forma efectiva el hook useSelect de React i que permet interactuar dins de l’editor de formes molt diferents.

L’equip de Disseny treballa en la futura versió de les graelles, evolucionant la feina que vindrà en WordPress 6.5; també treballa en una nova experiència de navegació per a l’edició de parts de plantilla, podent accedir i sortir fàcilment, per exemple, d’una capçalera quan s’està treballant en una pàgina.

Un altre element és el de la selecció per proximitat, de forma que si fas clic en un lloc que no és un bloc, però hi ha un de prop, aquest quedarà seleccionat.

També es continua treballant en la nova versió del Panell d’Administració, el procés de guardat de continguts, el mode fosc d’Openverse i una nova versió de la pàgina de Blocs al lloc de WordPress.org.

L’equip d’Openverse treballa en algunes millores com afegir noves vistes, millorar els resultats de l’índex, documentar totes les propietats multimèdia, millorar la moderació de continguts sensibles i, fins i tot, la possibilitat d’incloure un sistema de reconeixement.

S’ha llançat BuddyPress 12.4 com a versió de manteniment que inclou 6 canvis, 4 dels quals són correccions, que fan referència a la BuddyPress Rewrites API i Activity.

Si tens pensat anar a la WordCamp dels Estats Units, ja tens les entrades disponibles a partir de 100 dòlars, per gaudir de 4 dies d’esdeveniments.

I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència Creative Commons com una versió derivada de WordPress Pòdcast en espanyol.

Tens tots els enllaços per ampliar la informació, a WordPress Pòdcast .cat o seguir el contingut, també, en espanyol, anglès i francès.

Una abraçada, i fins al pròxim programa.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *