12. Objectius del 2024

Què ens espera amb WordPress el 2024? S’han definit els objectius principals del projecte i també es coneixen els obstacles.

Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.

Transcripció del programa

Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.

En aquest programa trobaràs la informació del 15 al 21 de gener del 2024.


El 2024 ja ha començat, els festius han passat i ara que tothom ja està treballant és el moment de definir què ens ofereix l’any.

I el centre, com ja se sabia, estarà a la Fase 3 de Gutenberg, és a dir, el sistema de revisions ampli i la gestió col·laborativa. Llançar, provar i millorar és el punt central del nucli de gestor de continguts.

Un altre gran projecte és el del Data Liberation, amb l’objectiu de permetre migrar la informació i dades entre plataformes, de forma manual o automàtica, amb guies per a tots els sistemes possibles.

Cal tenir en compte que el creixement de WordPress s’ha estancat, i tot i que continua sent, de lluny, el gestor de continguts més utilitzat del món, s’ha aturat, no creix.

En la part de Comunitat, que s’uneixin més voluntaris a través del Programa de Tutories, la formació a través de Learn WordPress i els esdeveniments presencials, amb l’estratègia de nova generació en què els esdeveniments estaran més focalitzats, tanquen els objectius principals.


A part d’aquestes línies generals, cadascun dels més de 20 equips té els seus propis projectes, igual de necessaris per al correcte funcionament tant del programari com de la comunitat.

I què millor per assolir els objectius que llançar una nova versió de WordPress? Doncs, l’equip de llançament de WordPress 6.5 ja està format i el pròxim 13 de febrer tindrem la primera versió beta.

I entre les coses que vindran amb la nova versió s’inclouran algunes de les que incorpora Gutenberg 17.5, amb novetats com l’experiment d’unificar l’Editor de Continguts amb l’Editor del Lloc, de manera que des d’una única pantalla es pugui pràcticament dissenyar o desar-ho tot.

Però mentre arriba WordPress 6.5 tindrem WordPress 6.4.3, que arribarà el 30 de gener, i es focalitzarà en millores menors, a més del llançament, per primera vegada fora d’una versió major, de noves versions dels temes Twenty Seventeen, Twenty Twenty i Twenty Twenty-One, focalitzats principalment en modernitzar i compatibilitzar el codi.

L’equip de Hosting ha llançat la seva proposta d’objectius per al 2024, que se centren bàsicament en 3 elements.

D’una banda, continuar amb la documentació avançada de WordPress i finalitzar la reorganització del seu manual, d’altra banda, el possible esdeveniment prèviament a la WordCamp Europe, i finalment la millora de les eines de proves per a proveïdors d’allotjaments, que s’uniria al projecte seleccionat en el hackathon del Cloudfest.

L’equip de BuddyPress ha llançat una actualització de seguretat i manteniment, en què BuddyPress 12.1.1 corregeix un problema de seguretat i 10 millores de l’extensió.

I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència EUPL; tens tots els enllaços per ampliar la informació, a WordPress Pòdcast .cat o seguir el contingut, també, en espanyol, anglès i francès.

Una abraçada, i fins al pròxim programa.

Feu un comentari