Els committers de Gutenberg i del nucli de WordPress tenen permisos diferents per a diferents eines… però hauria de ser així?
Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.
Transcripció del programa
Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Podcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.
En aquest programa trobaràs la informació del 29 de juliol al 4 d’agost del 2024.
Segurament, WordPress Playground és l’eina ideal perquè, en qualsevol demostració en directe, ràpida i sense preparació, puguis ensenyar per on començar Amb WordPress.
Qualsevol que vagi a una Meetup podrà accedir i tenir el seu propi WordPress per poder jugar una estona.
Aquest entorn basat en navegador permet als usuaris experimentar amb WordPress sense necessitat de configuracions complicades o allotjament, un fet que resulta ideal per a aquells sense experiència prèvia en la plataforma.
En eliminar aquests obstacles inicials, Playground se centra a demostrar ràpidament les capacitats de WordPress, millorant l’experiència d’aprenentatge.
L’eina assegura que els participants puguin començar a crear i explorar WordPress de seguida, sense les friccions típiques de configuracions i registres.
A les Meetup inicials, això maximitzarà l’eficiència de l’esdeveniment, i això permet als organitzadors centrar-se a mostrar les característiques i funcionalitats de WordPress, sobretot ara que s’acosta setembre, moment en què habitualment comença un nou curs i s’acostuma a planificar alguna Meetup de l’estil; “què és WordPress?”.
Per tal de donar suport a aquesta forma de presentació, la comunitat planeja desenvolupar alguns recursos, incloent-hi una guia de facilitació i documentació senzilla sobre com guardar el treball per als organitzadors.
La retroalimentació serà crucial per refinar el procés i assegurar un us més efectiu de Playground, amb l’objectiu final de fer que WordPress sigui més accessible i atractiu per a una audiència més àmplia i local.
Amb l’arribada de l’extensió experimental Gutenberg 18.9 tindrem més flexibilitat en les Vistes de Dades, amb la possibilitat d’ordenar les taules i ajustar la densitat de la graella de manera personalitzada.
La Vista de Llista de la Pàgina rep un petit detall per als autors i mostrarà el seu avatar al costat del nom, a més de diverses opcions de personalització dels mateixos elements de la llista.
En l’intent de proporcionar consistència en les eines de disseny de tots els blocs, s’han millorat els blocs de; galeria, botons, capçalera, paràgraf i cita. Tanmateix, els blocs imatge i cerca, obtenen suport als marges.
L’equip de Performance ha publicat una entrada detallada sobre WordPress 6.6, que introdueix diverses millores de rendiment significatives.
Una de les principals és l’optimització de la càrrega de plantilles, aconseguint una millora del 35% en el temps de càrrega de l’editor de blocs. També s’ha reduït el nombre de consultes, de dues a una, a la base de dades sobre la caducitat, millorant l’eficiència en llocs sense memòria cau persistent.
Una altra millora és el fet que s’han eliminat dependències obsoletes, la qual cosa redueix la càrrega de scripts innecessaris en navegadors moderns.
També s’ha implementat la càrrega diferida d’iframes per millorar la velocitat de càrrega de les pàgines que incrusten entrades d’altres WordPress.
Al Blog de Desenvolupadors s’ha publicat una entrada que explica com crear un disseny de targeta amb efecte “hover reveal”. Es fa en tres passos que ensenyen, a més, diferents funcionalitats de WordPress 6.6. Primer la creació d’una graella de continguts, ensenyant com programar un canvi d’estils en un bloc del tema, per finalment mostrar com fer l’efecte animat.
L’equip de CLI ha anunciat que el pròxim 6 d’agost es publicarà WP-CLI 2.11, que a part de correcció d’errors i millores de compatibilitat, també afegirà alguns comandaments i paràmetres per augmentar l’eficàcia de l’eina, a més de millores en la documentació.
L’equip de Formació ha presentat la versió definitiva de Learn WordPress, que fa unes setmanes es presentava en la seva fase de proves.
S’han implementat “Rutes d’Aprenentatge” permetent als usuaris avançar des de conceptes bàsics fins a temes més avançats de manera progressiva. Això facilita un aprenentatge estructurat i personalitzat, adequat tant per a principiants com per a usuaris intermedis interessats en desenvolupament o disseny.
L’equip de Comunitat segueix preparant la següent edició del WordPress Mentorship Program. Es van rebre 54 sol·licituds d’alumnes de 20 països, així com 30 sol·licituds de mentors de 10 països. Una novetat significativa és la separació de l’equip principal en opcions diferents: Core, Core-Test i Editor (Gutenberg), un fet que facilitarà la distribució dels participants.
També, s’ha actualitzat el manual “Five for the Future” amb una secció que guia als contribuents sobre com presentar el programa als seus ocupadors. També s’ha proposat un pla detallat per a l’edició següent, que inclou sessions d’incorporació i entrenament programades prèviament amb una estructura de fases per tal d’assegurar una experiència de mentoria, sistemàtica i repetible. Dissenyades per augmentar l’eficàcia del programa i l’impacte de les contribucions.
I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència Creative Commons com una versió derivada del WordPress Pódcast en espanyol; tens tots els enllaços per ampliar la informació i el pòdcast en altres idiomes, a WordPress Podcast .cat.
Una abraçada, i fins al pròxim programa.
Deixa un comentari