14. Precarregant PHP

·

La Comunitat WordPress hauria de tenir el control complet de les dades dels esdeveniments, una cosa que no succeeix amb les Meetup.

Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.

Transcripció del programa

Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.

En aquest programa trobaràs la informació del 29 de gener al 4 de febrer del 2024.

Fa ja 8 anys d’un tiquet en el qual es proposava precarregar algunes parts de PHP de WordPress. I ara arriba una proposta que s’ha estat treballant en els darrers mesos.

La nova implementació busca millorar el rendiment en reduir el temps de càrrega i el consum de memòria ja que carrega només els fitxers necessaris, que és bàsicament l’objectiu d’aquest sistema de precàrrega.

S’ha mantingut simple, centrada només en les classes del nucli i, per ara, excloent una API per a extensions o temes, o l’ús de Composer, tot i que no es descarta que en el futur es pugui incorporar.

Aquesta modernització representa un pas important en l’optimització de WordPress i ofereix beneficis, tant pels desenvolupadors del nucli com pel rendiment general dels llocs.

Amb WordPress 6.4.3 tenim una actualització de manteniment i seguretat que inclou 5 correccions d’errors en el nucli, 16 correccions a l’editor de blocs i 2 actualitzacions de seguretat lleus. Es recomana actualitzar els llocs immediatament, i l’actualització també està disponible per a versions anteriors des de la 4.1.

Una altra novetat és Gutenberg 17.6 que destaca per la possibilitat de facilitar als desenvolupadors de blocs quins altres blocs es poden incloure o no dins dels seus blocs.

Un gran canvi serà unificar les característiques que trobem en els dos editors. Per exemple, en l’edició de pàgines, veurem que totes les funcionalitats que estan a l’Editor de Continguts també les tindrem a l’Editor del Lloc, perquè es pugui treballar amb totes les opcions en ambdós llocs.

L’equip de Core ha introduït nous requisits pels missatges de commit a Git, centrant-se a assegurar que tots els contribuents rebin el degut reconeixement.

Això inclou un format específic que utilitza “Co-authored-by” per acreditar els col·laboradors sense necessitat dels seus correus electrònics personals.

A més, s’ha llançat una eina anomenada “Props Bot” a GitHub per automatitzar la compilació de llistes de contribuents en sol·licituds de tramesa, promocionant així un reconeixement més eficient i complet de totes les formes de contribució al projecte.

També es proposa evolucionar el programa de divulgació de WordPress després de sis mesos de transició des de la versió 6.4.

S’ha suggerit canviar el nom del canal de Slack #fse-outreach-experiment a #outreach, abastant més que Full Site Editing i deixant de ser un experiment, per poder discutir futures funcionalitats, facilitar les contribucions i connectar els creadors de llocs WordPress amb els desenvolupadors del nucli de WordPress.

L’equip de Performance segueix enfocat en els seus projectes principals. Un d’ells està gairebé confirmat que vindrà en WordPress 6.5, que és el d’optimitzar la lectura dels fitxers de traducció, de manera que els llocs que no estan en anglès nord-americà reduiran sensiblement el seu temps de càrrega. En les proves sobre WordPress.org s’ha reduït el temps un 20%.

En el Blog de Desenvolupadors s’ha publicat una entrada en la qual s’explica les diferents formes que tenim per amagar blocs. La més senzilla és anar al panell i desactivar-los, però i si ets una agència que vol deshabilitar alguns blocs a l’editor de continguts, però no al del lloc? Sí, pots crear una petita extensió que mitjançant PHP o JavaScript amagui aquests blocs que els teus clients no han d’utilitzar.

Tot i que no és només amagar blocs… si estàs creant un tema de blocs i vols oferir als usuaris uns quants patrons per facilitar-los la feina, a l’entrada de com afegir patrons als temes de blocs trobaràs una forma fàcil i ràpida de fer-ho.

L’equip d’Hosting ha presentat els seus objectius per al 2024 entre els quals s’ha posat molt de focus en la millora de les eines de proves de futures versions de WordPress en tots els proveïdors possibles. Per això s’han habilitat diverses sessions d’Office Hours durant febrer, amb l’objectiu de millorar-les en el Hackathon del Cloudfest.

L’equip de Disseny ha presentat algunes propostes de millora com la dels lightbox, en la qual es pot decidir quines imatges sí o no volem que siguin ampliables. Un altre canvi el veurem en el bloc de Cover que permetrà ràtio d’aspecte, o la barra superior d’eines que millorarà quins elements es mostren, sobretot en pantalles petites.

L’equip de Màrqueting ha anunciat que la Fundació WordPress ha estat aprovada per rebre una subvenció de Google Ads amb l’objectiu d’incrementar la consciència i la cobertura sobre la fundació i temes relacionats amb la seva missió.

La campanya es llançarà el març de 2024 i se centrarà en la creació d’anuncis de text per promoure la missió de la Fundació, programes de beques i esdeveniments WordCamp, programari de codi obert i materials educatius. Es mesurarà l’èxit de la campanya a través d’indicadors de rendiment i el possible augment de donacions a la Fundació.

L’equip de Comunitat ha avaluat el projecte pilot “d’esdeveniments WordPress de Nova Generació”, iniciat el maig de 2023, amb l’objectiu de provar formats d’esdeveniments més enllà de les WordCamp i Meetup habituals.

Després de resultats positius, se suggereix incloure de forma permanent una major varietat de formats més creatius en els esdeveniments WordPress.

Es destaca la importància que aquests esdeveniments siguin reproduïbles, atractius, sostenibles i escalables, i s’ha plantejat l’opció de llançar noves eines i guies per donar suport a la iniciativa.

I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència EUPL; tens tots els enllaços per ampliar la informació, a WordPress Pòdcast .cat o seguir el contingut, també, en espanyol, anglès i francès.

Una abraçada, i fins al pròxim programa.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *