3. Twenty Twenty-Four

·

Amb WordPress 6.4 s’inclou el tema que es prepara anualment: Twenty Twenty-Four, amb novetats que el diferencien d’edicions anteriors.

Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.

Transcripció del programa

Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.

En aquest programa trobaràs la informació del 13 al 19 de novembre de 2023.

El tema Twenty Twenty-Four és el tema predeterminat més versàtil de WordPress fins a la data, inclòs per defecte en WordPress 6.4.

Està dissenyat per adaptar-se a una àmplia gamma de llocs web i usuaris, des d’emprenedors fins a artistes i escriptors.

Trenca amb la tradició dels temes predeterminats al no centrar-se en un estil específic i oferir una àmplia col·lecció de més de 35 patrons per personalitzar pàgines i seccions.

També introdueix noves eines de disseny, com el suport d’imatges de fons en blocs grupals i text vertical, i optimitza l’experiència de l’usuari amb una navegació més fluida i una estètica contemporània.

El tema va ser dissenyat per Beatriz Fialho i desenvolupat amb l’ajuda de més de 120 col·laboradors.

L’equip de Core ja està treballant en les primeres revisions de WordPress 6.5 alpha, i ha plantejat les properes setmanes, abans de final de 2023, per fer repàs de tiquets, errors i poder deixar una versió Alpha estable abans que s’obri el procés què vindrà novament en aquesta versió, que estarà centrada en la col·laboració de l’Editor.

L’equip de Performance ha llançat un resum de les millores aplicades en WordPress 6.4.

Respecte a la versió anterior, WordPress 6.3.2, aquesta versió millora un 4% la càrrega del servidor.

Un detall important és que s’ha treballat, i seguirà la forma com es mesura i què es mesura.

L’equip de Hosting ha llançat la seva entrada relacionada amb la versió major i amb PHP, és a dir, la compatibilitat de PHP amb WordPress 6.4.

La recomanació final és que per a WordPress 6.4 s’hauria de fer servir PHP 8.1, o PHP 8.2, tot i tenir algunes excepcions documentades conegudes, moltes de les quals es treballaran en els propers mesos.

D’altra banda, també s’ha preparat WordPress 6.4 perquè funcioni sense errors amb PHP 8.3, que sortirà a la llum en qüestió de dies.

Amb això, la recomanació de l’equip per a WordPress 6.4 és:

  • PHP 8.1 o PHP 8.2
  • MySQL 8.0
  • MariaDB 10.11

I, com sempre, les darreres versions estables i segures de qualsevol complement necessari al servidor.

L’equip de Documentació continua buscant maneres de poder arribar al llançament d’una nova versió major amb tota la documentació al dia.

D’una banda, s’està treballant en millorar el sistema de notificació de noves tasques, fins i tot de tasques senzilles, i d’altra banda el com involucrar més persones les setmanes prèvies de la preparació d’una nova versió major, perquè al arribar la fase candidata tothom estigui disponible.

L’equip de Formació ha finalitzat el seu projecte de formació interna de l’equip, que s’ha realitzat durant setembre i octubre.

Han participat 14 persones, de les quals 6 han finalitzat tot el curs completament.

Ara, després de la finalització d’aquest curs és hora de recollir la informació, actualitzar els materials, i preparar la següent fase.

Una altra proposta de l’equip és passar tots els cursos en vídeo a YouTube, a més de mantenir-los a WordPress.TV. Amb això es pretén consolidar la formació, fer servir les dades, a més de disposar la plataforma sense publicitat als usuaris.

L’equip de Comunitat ha anunciat l’enquesta anual sobre esdeveniments Meetup.

A més de les preguntes habituals de participació, s’han inclòs algunes per trobar maneres en què els esdeveniments creixin, tant en quantitat d’esdeveniments, com en quantitat de persones.

La compte enrere cap al State of the Word ha començat, i l’11 de desembre un grup de “WordPressers” es reunirà a Madrid, Espanya, per assistir al resum anual que cada any presenta Matt Mullenweg, cocreador de WordPress.

Pots sol·licitar participar a l’esdeveniment presencialment, o guardar a la teva agenda el dilluns 11 de desembre a les 15:00 en hora universal en l’emissió en directe.

I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència EUPL; tens tots els enllaços per ampliar la informació, a WordPress Pòdcast .cat o seguir el contingut, també, en anglès i en espanyol.

Una abraçada, i fins al proper programa.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *