24. Versió sabàtica

·

On és WordPress 6.5.1? Per un problema en la generació del paquet, s’ha passat de la 6.5.0 a la 6.5.2 directament.

Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.

Transcripció del programa

Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.

En aquest programa trobaràs la informació del 8 al 14 d’abril del 2024.

La correcció d’un problema de seguretat en el bloc de l’Avatar ha portat al llançament de WordPress 6.5.2. Fins aquí tot bastant normal, tot plegat amb un petit detall s’han saltat WordPress 6.5.1, que estava preparada pel seu llançament com la primera actualització, relacionada amb el funcionament de les etiquetes, s’ha hagut de crear la següent, amb la corresponent actualització en la documentació perquè, en el futur, això no torni a succeir.

L’equip de Core ja avisa que a partir de WordPress 6.6 es deixarà de donar suport a PHP 7.0 i PHP 7.1, quedant com a versió mínima de compatibilitat de desenvolupament en PHP 7.2.24.

El llançament de l’extensió Gutenberg 18.1 ens porta algunes novetats a l’editor, com la possibilitat d’establir imatges de fons directament des de l’editor o la possibilitat d’intercanviar parts de plantilla i editar-les molt més ràpid.

L’equip de Performance ha llançat una nova extensió anomenada Speculative Loading seguint l’API experimental de les Speculation Rules, dissenyada per millorar la navegació futura, és a dir, intentant precarregar directament possibles URL que es visitaran i no simplement alguns dels seus components.

Al Blog de Desenvolupadors s’ha publicat una nova entrada ens explicà de forma exhaustiva el funcionament de la Interactivity API, amb un exemple de bloc bàsic d’alternança i tots els passos i elements necessaris a modificar com a idea base per poder crear en un futur pròxim els teus propis blocs interactius.

L’equip de Disseny està treballant en la nova experiència del mode graella i com es mostra als usuaris, perquè, de forma senzilla, es pugui utilitzar de la forma més intuïtiva possible.

La feina s’ha centrat a poder crear graelles arrossegant les cel·les i com es poden gestionar els blocs en cadascuna de les cel·les.

L’equip d’Accessibilitat continua treballant a millorar l’experiència d’usuari amb Gutenberg i revisant elements com la sobreescriptura de patrons o l’edició de plantilles.

Pel que fa a Meta, s’està revisant l’accessibilitat i usabilitat de la nova proposta de disseny per al directori d’extensions.

I sobre l’equip de Meta, han llançat una actualització del disseny dels fòrums de suport de WordPress que, a poc a poc, també s’està aplicant als diferents llocs WordPress.org d’edicions locals.

L’equip de Suport està revisant l’escala de contribució amb l’objectiu d’augmentar la implicació de persones en l’equip, fent-lo sostenible a llarg termini.

Els primers passos que s’han plantejat per preparar el document final són els d’identificar tasques de l’equip per crear un sistema transparent i definir funcions clares i, posteriorment, fer coincidir les tasques amb els nivells de contribució, tenint en compte la formació i experiència per a cadascuna d’elles.

L’equip de Comunitat ha anunciat els 44 alumnes que s’han graduat de la primera edició d’aquest any del Contributor Mentorship Program que ha tingut a 28 mentors donant suport durant 6 setmanes.

Entre els objectius complets tenim milers de cadenes traduïdes en core, Extensions, temes i fins i tot documentació, col·laboració amb les reunions dels equips liderant les reunions o prenent notes, contribucions amb documentació, liderar taules d’un Contributor Day, organitzar una WordCamp o contribuir en Playground i WP-CLI.

Si tot segueix el camí previst, juntament amb WordPress 6.7, al voltant de novembre de 2024, tindrem la tercera edició d’aquest programa.

D’altra banda, després de la compra de Meetup.com per part de Bending Spoons, el nou equip s’ha posat en contacte amb la comunitat WordPress per plantejar una inversió de 50 milions de dòlars en els pròxims anys en la seva plataforma, sol·licitant feedback per millorar el seu sistema; tot això mentre la comunitat ultima el llançament de GatherPress i un programa pilot, en què el control dels esdeveniments WordPress estigui en mans de la comunitat i no d’una empresa privada.

La WordCamp Europe 2024 ha llançat el seu programa.

El dijous 13 de juny tindrem un Contributor Day amb prop de 800 contribuïdors. El divendres 14, repartits en 3 sales, tindrem múltiples xerrades i una matinada amb diversos tallers i múltiples minixerrades. El dissabte 15 el model es repetirà, finalitzant amb la clàssica keynote de Matt Mullenweg i amb l’anunci de la WordCamp Europe 2025.

I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència Creative Commons com una versió derivada de WordPress Pòdcast en espanyol.

Tens tots els enllaços per ampliar la informació, a WordPress Pòdcast .cat o seguir el contingut, també, en espanyol, anglès francès i alemany.

Una abraçada, i fins al pròxim programa.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *