32. WordPress 6.5.4. y 6.6 beta

·

Ja tenim WordPress 6.5.4, la versió que corregeix tota la xarxa de problemes de les dependències d’extensions i WordPress 6.6 beta 1, que apropa l’arribada de la nova versió major.

Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.

Transcripció del programa

Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.

En aquest programa trobaràs la informació del 3 al 9 de juny del 2024.

WordPress 6.5.4 ja s’ha llançat i sembla que, per fi, corregeix la problemàtica de la instal·lació d’extensions i la seva relació amb les dependències amb altres extensions.

Amb aquesta actualització s’apliquen els dos canvis necessaris per a això, restaurar la possibilitat que, després d’activar una extensió, es tornin a aplicar les redireccions corresponents, a més de revertir tots els pegats aplicats en WordPress 6.5.3.

Però aquesta no és l’única versió llançada, ja que tenim WordPress 6.6 beta 1, la versió que ja ens deixa veure tot el que vindrà en aquesta nova versió major.

El més important ara és fer proves de la versió, amb una llarga bateria de proves que inclouen:
les Vistes de Dades, la sobre escriptura de patrons sincronitzats.

També, poder veure tots els blocs en inserir-ne un, el nou flux de publicacions, la creació de variacions d’estils només de color i tipografia, els canvis de CSS en seccions concretes, la nova configuració de la graella, els patrons en els temes clàssics, els marges negatius i les autocorreccions en actualitzacions automàtiques.

No oblidem que, al ser-hi una nova versió major, durant la durada de la fase beta i candidata es dupliquen les recompenses en la cerca de forats de seguretat a través de HackerOne.


L’equip de Plugins s’ha plantejat donar forma, després d’un any de treball, al grup de treball de revisió. S’han plantejat quatre elements, com els terminis de revisió, en els quals l’equip busca assegurar revisions inicials d’extensions en set dies i revisions de seguiment en deu dies, proposant plans de contingència per a retards.

Un segon element és la millora de la qualitat de les presentacions inicials, integrant eines com Plugin Check i la IA, intentant millorar l’orientació amb vídeos, l’equip busca reduir les interaccions mitjanes de revisió a dos dies.

També s’introdueix el seguiment d’extensions populars, en el qual es planegen revisions programades per a extensions amb més de 20.000 instal·lacions actives per mantenir la qualitat i seguretat.

I, per evitar la sobrecàrrega, l’objectiu és que cap revisor gestioni més del 25% de les revisions actives.

L’equip de Disseny ha començat a planificar les noves pantalles de la Biblioteca de Mitjans amb el format de la vista de dades.

Tot i que pel que fa concretament a l’editor, el que es continua evolucionant és la connexió de blocs, després d’haver-se tancat les eines per a la imatge de fons.

L’equip de Sostenibilitat, després de les reunions i presentació del Project Health, ha proposat algunes propostes i camí a seguir.

Entre els temes discutits es va destacar la necessitat de taulers complets per rastrejar contribucions i estratègies de patrocini i finançament, amb una representació equitativa de totes les contribucions i la integració de dades utilitzant eines com Python.

A més, es va discutir la importància del seguiment d’activitats i preocupacions sobre la privacitat, i per això es continuarà treballant amb consultes amb experts en ciència de dades i privacitat, i implementar diversos tipus d’informes de dades.

I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència Creative Commons com una versió derivada de WordPress Pòdcast en espanyol.

Tens tots els enllaços per ampliar la informació, a WordPress Pòdcast .cat o seguir el contingut, també, en espanyol, anglès francès alemany i esperanto.

Una abraçada, i fins al pròxim programa.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *