23. WordPress 6.5 Regina

·

Més de 700 contribuïdors en WordPress 6.5, amb més de 2.500 canvis, han permès el llançament de l’última versió: WordPress 6.5, coneguda com a Regina.

Recorda que pots escoltar aquest programa des de Pocket Casts, Spotify, i Apple Podcasts o subscriure’t al feed directament.

Transcripció del programa

Hola, soc en Josep Morán i estàs escoltant WordPress Pòdcast, al resum de notícies de la Comunitat WordPress.

En aquest programa trobaràs la informació de l’1 al 7 d’abril del 2024.


Amb una setmana de retard respecte a la data original de llançament arriba WordPress 6.5, alies “Regina”, inspirada en la violinista Regina Carter, artista guardonada i pedagoga de jazz. Els fonaments tècnics de Regina en la música clàssica i el seu profund coneixement del jazz li han valgut la reputació d’anar audaçment més enllà del que és possible amb el violí.

I això és el que reflecteix aquesta nova versió, anar més enllà amb un únic instrument: WordPress.

La nova versió, WordPress 6.5, introdueix diverses característiques i millores importants com la Biblioteca de tipus de lletres que facilita la gestió de tipografies sense necessitat de codi; revisions més detallades per a plantilles i seccions de plantilles; eines millorades per a fons i ombres en blocs; noves vistes de dades per organitzar i accedir ràpidament a la informació del lloc; millores en la funcionalitat d’arrossegar i deixar; i un control dels enllaços ampliat i fàcil d’entendre.

Per als desenvolupadors, destaca la Interactivity API i la Block Bindings API, que amplien les possibilitats de creació d’experiències interactives i la connexió de blocs amb contingut dinàmic.

S’han realitzat més de 110 actualitzacions de rendiment, juntes donen com a resultat una experiència més ràpida i eficient. També s’han inclòs més de 65 millores d’accessibilitat per fer WordPress més inclusiu. Tot gràcies a més de 700 contribuents realitzant un total de 2.500 millores.

L’equip de Performance ha obert una discussió sobre la importància d’una investigació de camp per entendre l’ús, en el món real, dels llocs WordPress, centrant-se en la recopilació i anàlisi de dades de rendiment.

S’ha presentat un tutorial col·laboratiu i una guia de referència dissenyada per a aquells que no coneixen les tecnologies BigQuery, HTTP Archive i Chrome User Experience Report, de manera que aquest recurs ajudi els desenvolupadors de WordPress, independentment del seu nivell d’experiència amb aquestes tecnologies, i poder així recopilar i analitzar dades de rendiment.

Al Bloc de Desenvolupadors s’han publicat una entrada sobre com registrar una col·lecció de tipus de lletres per a la Biblioteca de tipus de lletres, i una introducció a Playground, l’eina que permet llançar un WordPress al navegador.

L’equip de CLI torna un cop més amb un WP-CLI Hack Day el 26 d’abril de 2024, amb l’objectiu de tancar, almenys, 20 tiquets durant l’esdeveniment.

L’equip d’Hosting ha publicat l’entrada de compatibilitat entre WordPress 6.5 i PHP. A part de documentar els requisits mínims, s’han definit els missatges d’advertència de possibles errors de compatibilitat coneguts amb PHP 8.0, 8.1, 8.2 i 8.3.

La recomanació final per a noves instal·lacions és de: WordPress 6.5, PHP 8.2, i MySQL 8.0 o MariaDB 10.11.

L’equip d’Accessibilitat prepara algunes millores per a WordPress 6.6 relacionades amb Gutenberg, com el seguiment de la vista ampliada per afegir més tasques i elements individuals; els formularis en els DataViews per unificar els diferents formularis creats com a panells d’inspecció o pàgines de detall; les vistes d’índex de l’editor del lloc; o l’auditoria d’accessibilitat de les vistes de dades, recollint els comentaris de la 6.5 i focalitzant els següents passos per a la versió 6.6.

L’equip de Documentació ha començat a rotllar, donant els seus primers passos per preparar el projecte de localització de la documentació, que es farà amb l’espanyol d’Espanya, i que prepara l’equip inicial, les reunions i la definició de prioritat d’articles del HelpHub.

L’equip de Polyglots ha inclòs una petita eina per a revisors de traducció en la qual s’indica si el text traduït ha estat fet amb una intel·ligència artificial i no s’ha revisat o modificat per adequar-lo a les guies d’estil.

Això, a més, s’amplia amb una nova opció per als revisors, a l’hora de donar una resposta, informant sobre la mala qualitat en les traduccions automàtiques generades per una intel·ligència artificial.

L’equip de Meta ha presentat una actualització de la pàgina principal de WordPress.org focalitzada en els usuaris nous i recurrents de la plataforma, amb informació sobre les últimes versions i incloure millor informació sobre esdeveniments i com aprendre sobre WordPress.

L’equip Formació està treballant sobre les miniatures per al redisseny de Learn WordPress. S’han creat plantilles de miniatures per poder utilitzar en múltiples tipus de mitjans, específicament per a imatges destacades de cursos i lliçons, miniatures de vídeos a YouTube i miniatures de tallers en línia a Meetup.

L’equip de Comunitat vol sol·licitar un nou menú anomenat Esdeveniments s’inclouria en tots els llocs de WordPress.org per tal que amb la intenció que apuntin al lloc llançat fa uns mesos i que inclourà tots els esdeveniments oficials WordPress.

També es treballarà per redefinir l’audiència del lloc per optimitzar l’experiència d’usuari, com els filtres a aplicar en la cerca d’esdeveniments.

L’equip de BuddyPress ha llançat la versió de manteniment 12.4, llançada abans de WordPress 6.5, i la necessitat d’eliminar l’eina de reparació d’última activitat per haver quedat obsoleta.

Sobre la futura versió BuddyPress 14.0, es focalitzarà en millores com integrar les pàgines de directori com a subpàgines, les Notificacions del Lloc com a característica central, i destacar com utilitzar l’Editor de Blocs per a activitats, exportar i importar dades, desactivar els fluxos de treball de registre i millorar el rol de moderador de grup.

I, per acabar, aquest pòdcast es distribueix amb llicència Creative Commons com una versió derivada de WordPress Pòdcast en espanyol.

Tens tots els enllaços per ampliar la informació, a WordPress Pòdcast .cat o seguir el contingut, també, en espanyol, anglès francès i alemany.

Una abraçada, i fins al pròxim programa.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *